27.2.2012

Väliaikainen adoptio

VIHDOIN JA VIIMEIN minullakin on isäntäperhe! Enää kolme viikkoa lähtöön (paniikkienosaajapaniatuleeikäväkaikkiajakuitenkinoontosiinnoissanienpysyhousuissanijne), oon jatkuvasti saanut katsella miten muut japaniinlähtijät hehkuttaa isänperheitään ja koulujaan (josta en myöskään ollut saanut AFS:ltä tietoa vaikka se on ollut mulla jo jotain pari kuukautta) katkerasti hymyillen ja onnentoivotuksia jaellen - ja nyt, tänä aamuna tuli tieto että mut vihdoin joku ihana päätti adoptoida :')

Perhe vaikuttaa todella todella ihanalta ja sympaattiselta, perheeseen kuuluu isä, äiti, isoisä, isoäiti ja kaksi sisarusta, sisko ja veli! Veli on minua vuoden nuorempi eli -95 ja sisko -96. Heillä on myös kaksi koiraa joiden roduksi olivat laittaneet 'toy poodle', tollasia ruskeita ja kovin karvaisia.. : D ihan mukavaa kun meillä itselläkin on yksi koira!

Perheelläni on oma yritys rakennusalalla, isä ja äiti on molemmat siinä töissä ja isovanhemmat ovat maanviljelijöitä. Veli on lukion ekalla ja sisko astetta alempana vielä, mutta en usko että veli on mun kanssa samassa koulussa koska tää perhe ei asu Tsuchiurassa vaan Inashikissä.

Mitä nyt google mapsista katsoin niin siinä on joku 30 kilometrin välimatka, eli varmaan noin tunnin koulumatka tulee.. Riippuu toki siitä millä joudun kulkemaan, en tiiä oikein vielä :--D täällä Suomessa mulla menee polkupyörällä n. 20-30 minuuttia, puoliksi ärsyttää toi tunti kun joillakin on 5 minuutin kävelymatka kouluun mutta no joo. Perheeni asuu siis maalla tosiaan, ja niiden talo on ihan superhieno ja oikein japanilaisen näköinen!


Tadaa~ Kohta sitä kävellään tuolla pihalla :D Mitä täällä nyt näiden harrastuksista lukee niin isä ja poika kalastaa ja laskettelee (oon lasketellut tyyliin kerran elämässäni..) ja poika harrastaa vielä sen lisäksi musiikkia, minkä johdosta niillä varmaan onkin kotona piano, kitara ja sähkökitara ja alttoviulu. Ihanaa että on piano, toivoinkin jotain sellasta tylsille päiville! Sisko lukee ja maalaa (ihanan taiteellinen perhe), äiti harrastaa kalligrafiaa ja puutarhanhoitoa, isoisä golffaa ja hoitaa jotain puuta. Varmaan bonsaipuuta. Tosta golffista tulee sellanen olo että ne olis rikkaita, mitä en kyllä ihmettelis koska niillä on se oma yritys tosiaan. Ja sitten vielä isoäiti kokkaa ja kasvattaa vihanneksia.

Kun on pitänyt rastittaa jotain ruutuja niin siinä lukee että ne on formal mutta silti casual, ne harrastaa niin kulttuuria kuin urheiluakin ja tekee paljon kaikkea perheen kanssa ja tapaa ystäviä, neat/tidy mutta messiness accepted, cheerful ja noisy, ja sekä planned/organized että spontaneous! Ristiriitaista mutta hyvä niin, pitää ollakin vähän liberaali.

Mulla tulee olemaan ihan oma huone josta ne olikin lähettäneet jonkinmoisen kuva, siellä näytti olevan oma peilipöytä ja kaikkea! Perheellä ei ole ennen ollut vaihto-oppilasta. Se on siinä mielessä hyvä että niillä ei ole sitten mitään odotuksia jostain supertäydellisestä joka osasi kielin 100 % ennen kuin tuli, mutta sitten taas että ne ei välttämättä tiedä ihan kaikkea mitä vaihtarin hostaamiseen kuuluu. Toivottavasti AFS on kouluttanut ne hyvin koska en ainakaan aluks osaa selittää ja kysyä ihan kaikkea, se alku mua pelottaa eniten kun on vielä kielen kanssa ongelmia.

Oon parhaani mukaan nyt tässä koettanut sitä opiskella ja käydään vielä japaninopettajan kanssa läpi pari juttua jotka haluaisin tietää, osaan nyt suunnilleen 100 kanjia ja ehkäpä myös jotain sanoa, mutten kuitenkaan ehkä sitten juuri niitä oikeita asioita :c sen näkee sitten! Seuraava asia jonka kanssa mun pitää taistella on sähköpostin lähettäminen tolle perheelle, en oikeesti tiiä mitä siitä tulee mutta koitan kirjottaa sen japaniksi niin hyvin kun osaan :D ei ne virheet haittaa kunhan ne ymmärtää!
Harjottelin yks päivä leipomaan korvapuusteja Japania varten kun ne on niin suomalaisia : )
Mitähän muuta tässä olis vielä? No, laitoin joku aika sitten viisumianomuksen vielä menemään AFS:n toimitettavaksi ja se taisikin sitten olla viimeinen paperijuttu. Passi piti laittaa sinne mukaan, me jotka ei asuta Helsingissä saadaan ne sitten viisumin kera lentokentällä 20.3, joka lähestyy jo vauhdilla. わくわくしてます!

6 kommenttia:

 1. aika ironista et sait ekana koulutiedot ja vikana perhetiedot :D mut tulihan ne sieltä. toi sun perhe kuulostaa oikeesti melkeen täydelliseltä :o tosi kivan oloset sisarukset, noi kaikki perheen harrastukset, talo ja aaa. joo tuo koulumatka on vähän jäätävä mut asutpaha ihan vähäsen lähempänä Tokiota hah.

  pakko myöntää, että tää pallotausta sattuu kyl vähän silmiin D:

  VastaaPoista
 2. Niinpä :D ja joo tosi kivalta ne vaikuttaa, niitä kannattikin odottaa. Toivottavasti se koulumatka taittuis jotenki helposti jollain.. helpolla.

  Ja voi olla että pitää nyt sitte vaihtaa tää teema kun vähän kaikki sanoo samaa :c harmi kun se mun ruudulla näyttää ihan siedettävältä

  VastaaPoista
 3. Kaikki tosiaan kuulostaa tooosi hyvältä tässä vaiheessa :D

  ..Heei miten tämä on mahdollista, nuo korvapuustit näyttää 10x paremmilta ku ne mitä ite täällä väänsin XD ..en osaa laittaa ruokaa ja just tänään vähän pyydeltiin että tekisin joskus jtn hyvää suomalaista ruokaa.. mitähän seki ois

  VastaaPoista
 4. Vau, kuullostaa tosi kivalta perheeltä! Ja oma huone! (mäki oisin halunnut.. (;_;)) Meillä kaikilla taitaa olla samankaltasia pelkoja tosta alusta. Ainakin mua pelottaa toi kielimuuri! Mut ganbatte me! :D

  (ja totta, tää tausta vähä vilisee silmissä :D)

  VastaaPoista
 5. Ooo kuulostaa ihan hullun kivalta aa! Fiilis on varmasti mitä hienoin jännitystä lukuunottamatta. Mutta varmasti hyvin menee, älä stressaa liikaa!

  Mutta jo 100 kanjia ennen lähtöä, wou. Respectiä sinne, itsellä oli suullista kielitaitoa jonkin verran lähtiessä mutta kanjeja en ollut jaksanut opiskella yhtään, mikä vähän kadutti sitten jälkeenpäin. :----D

  VastaaPoista
 6. eksyin tänne ja anteeks
  .......
  ......
  mut toi hostiveli on tosi kuuma

  VastaaPoista