22.9.2012

Pitkä, KUUMA kesä. Tai osa sitä.

Mun kesäloma alko ehkä hirveimmällä matkalla ehkä parhaaseen paikkaan ikinä. Oli Kioto, minä, ja hyvin mielenkiintonen perhe. Tai no, ehken menis sanoo et mielenkiintonen, enemmänki vaan ahistava jos totta puhutaan, mut jätän tän asian nyt tähän kohtaan leijailemaan ennen ku mulle jostain suunnasta suututaan :'D oon kyl tosi kiitollinen että ne otti mut mukaan (kyseessä siis mun koulukaverin perhe) ja sain nähä paljon kaikkea, mutta sanonpa vaan, ei ikinä enää. IKINÄ.
Mentiin autolla, en kattonu kelloa mut monta pitkää tuntia.
Hikone Castle
Kävästiin matkan varrella Shiga-prefektuurin Hikonessa ja siellä olevassa japanilaisessa linnassa. Oli pieni ja söpö kylä, oli tosi kuuma ni käytiin syömässä kylmää udonia ja jatkettiin matkaa kohti hotellia, joka oli vissiin perheen isän yhtiön hotelli - ja hieno hotelli olikin :D
Autokuva. Korilakkuma on paras, ja entiiämikskätotasanois.
Hotellihuone~
Hotellin japanilainen puutarha
Ton hotellin illallinenki oli ihan uskomaton, tuli ties kuinka monta ruokalajia ties kuinka hienoa ruokaa perä perään, oikeesti en oo ikinä tuntenu oloani noin rikkaaks ja fiiniks ku tän reissun ruokailuilla :'D Tarjoilijatki oli ihan niinku elokuvien hovimestarit, niiden nimi oli ihan tasan James tai Sebastian. Tai Roger. joo ne oli japanilaisia mut ihan sama.

Seuraavana päivänä lähettiin sit käymään reissun pääkohteessa, Kiotossa! Rakastan japanilaisia teitä ku ne on niin kapeita ja söpöjä 8') ja oon sanonu varmaan vaikka kuinka monta kertaa, mut sähköjohdot, nää sähköjohdot, ah! Tuun ihan liian pienistä asioista onnelliseks. Mut ehkä se on vaan hyvä juttu. Toisaalta mun pää on koko ajan ihan täynnä, minkä takia en nytkään esim. tiiä mitä ees yritän selittää joten joo, eteenpäin XD

Tiet Kioton~
Käytiin Kiyomizu-derassa, Kinkaku-jissä ja Fushimi Inari-taishassa. Nimet ei varmaan sano yhtään mitään niin kuvat kertokoot enemmän :)
Tässä seison hyvin ylväänä (ja huonoryhtisenä)
Kiyomizu-temppelissä ja katselen kaukana häämöttävää
Kioton kaupunkia.
Kiyomizu-dera eli Kiyomizun temppeli.

Näitäkin vielä on.. Riksa! Se kumarsi mulle
kun otin pelkästään kuvankin :D
Yoojia - merkki joka on Kiotossa kuuluista, mm.
käsirasvaa ja huulirasvaa ja sellasta :D Itekin sorruin.
Kinkaku-ji, eli toisin sanoen tollanen kultanen temppeli :D huono kuva niin ei oikein siltä näytä mut joo, kultaa se oli.
Oli kyllä yllättävän pieni.




Ja kolmessa viimisessä kuvassa siis Fushimi Inari-taisha, pyhäkkö jossa satoja punaisia eri yhtiöiden lahjoittamia torii-portteja muodostaa monen kilometrin tien. Ei ollut aikaa niin ei ehditty kävellä, ois menny yli kaks tuntia, mut vielä joskus meen takas kävelemään ton läpi :) Inari on siis japanilainen ns. bisnesjumala jos sen niin rumasti voi laittaa. Hedelmällisyys, riisi, maanviljely ja yleisesti teollisuus. Niin ja ketut, vaikka ne ei kyllä liity tähän mitenkään. Siinä siis syy (ei ketut) minkä takia nimenomaan yhtiöt (joiden nimet ym. on sitte porttien toiselle puolelle kirjotettu) on näitä portteja lahjoittaneet.

Vikana päivänä ajettiin sit Mie-prefektuuriin, Ise nimiseen kaupunkiin ja kävästiin Isejingu -temppelissä, joka taas on puolestaan omistettu Amaterasulle, auringon ja universumin jumalatterelle. On myös mm. Okami-nimisen pelin päähenkilö :__D Hotelli mihin mentiin sinä iltana oli taas tosi hieno ja illallisella oli hummeria sun muuta tosi fiiniä. Mut jos totta puhutaan niin fiini ruoka ei oo erityisen maukasta, ainakaan mun mielestä. Tulee jotain Istanbul-kebua ikävä. Terveisiä Petrille ja Katrille ym!




Illallinen, perussettiä.
Näkymä hotellin ikkunasta, joka muistuttaa mua Kreikasta. Niin ja hämy musta piste koska mun kamera on rikki.
Seuraavana päivänä herättiin, pakattiin tavarat, mentiin autoon ja ajettiin Tokion ruuhkan läpi takaisin Ibarakin prefektuuriin. Ja pääsin takaisin sinne minne kuuluin. Kuten jo aiemmin mainitsin, oli kiva reissu sinänsä kun näki paljon kaikkea, mutta oli myös tosi ihana päästä takaisin mun oman hostperheen luo :'D mama ja sisko ja mummi ja kaikki oli hakemassa, käytiin syömässä udonia (paksuja nuudeleita) ja vähän kauppoja kattelemassa ja ajettiin kotiin. <3 Näin alkoi siis mun kesä.

Joka kuun ensimmäisenä päivänä elokuvateatterit on halvempia ku yleensä, vaikka on ne siltiki tosi kalliita, puoleen hintaan alennettunakin noin kympin ja jos on 3D niin siihen lisätään aina neljä euroa :D riistoa. Mut joo, päätin käyttää tätä "tilaisuutta" hyväkseni ja pyysin ekaa kertaa ihan itse pelkkien meilien avulla kaveria leffaan! Ja onnistuin siinä, jee. Menin kans ekaa kertaa yksin junalla mihinkään :--D mun perhe asuu niin maalla että on hankala lähtee mihinkään ku lähemmälle asemalle on yli puol tuntia autolla. メリダとおそろしの森, joka englanniksi kulkee nimellä Brave : ) taisin viime postauksessa kans mainita siitä, oli tosi tosi hyvä. Se oli kyllä japaniks mut joo. Ja Rinan kanssa oli kivaa, käytiin sen jälkeen syömässä ja shoppailtiin vähän.

3D gangstaaaah
on the train, derp
Joo. Olin kesällä tosi huono oppilas ja kävin koululla vaan kerran pelaamassa vähän tennistä ja soittamassa Mozartin klarinettikvintettoa, jonka esitän jousimusiikki-kerhon kanssa koulun festivaalissa joka on joskus lokakuussa, soitetaan kans Studio Ghiblin musiikkia :--) oon vähän orpo siellä yksin klarinettini kanssa mutta mun koulun puhallinorkesteri on vähän kehno, tai no joo, sanotaanko vaikka että mun koulun kaikki klubit on vähän kehnoja. Sille ei vaan voi mitään, joidenkin vuosi keskittyy tosi paljon joka päivä koulun jälkeen klubissa käyntiin mutta mulla nyt on vähän erilainen vuosi, niin kuin on kaikilla muillakin Japanissa olijoilla muhun verrattuna.

Jos kirjoittaisin aikajärjestyksessä niin tähän väliin tulis Fuji Camp, joka oli ehkä parasta ikinä, mutta sieltä mulla on niin paljon kuvia ja kaikkea että taidan tehä siitä ihan erillisen postauksen tässä joskus :D sanonpa vaan etten varmasti tuu ikinä unohtamaan sitä tunnelmaa, sitä kaikkea mitä sain kokea Fuji-vuoren juurella <3

Japanin kesään kuuluu ehdottomasti ilotulitteet ja erilaiset festivaliit, matsurit. En päässyt ihan perinteiseessä matsurissa käymään koska aina sattui samaan aikaan olemaan jo jotain muuta suunnitelmaa mutta käytiin sitten hanabitaikaissa (花火大会), ilotulituksia katsomassa :) Perinteisesti matsuriin mennessä puetaan päälle yukata ja niin tein minäkin.



Alempi kuva ei nyt tohon ilotulitukseen liity mitenkään mutta toi oli eka kerta kun pidin yukataa päällä, mun kampaajan vaimo oli luvannut pukea mut yukataan ja ottaa kuvia ku tuun värjäämään hiuksia niin tässä lopputulos :--) se kampaaja on muuten ihan mahtava tyyppi, rakastaa Okinawaa (Japanin etelässä sijaitseva saari, kovin trooppinen ja nätti) ja niillä on sellainen ruskea puudeli joka on tosi pörröinen, sen pää on pallo ja sen nimi on kokoa eli kaakao. Mut toi ylempi on tosiaan mun oma yukata~


Mentiin Yurien ja sen kaverin Memma-chanin kanssa kolmistaan, jotka nyt tässä omissa yukatoissaan tallustelee :D olin vähän outsider kun ne oli niin pinkkejä mut ei voi mitään, sininen on paras. Matsureissa sun muissa on aina tollasia ruokakojuja missä myydään tiettyjä ruokalajeja, takoyakia, karaagea, kakikooria tms~ ihan suhtkoht maukasta kojuruokaa. Kun vähän pimeni niin ostettiin sitten varastot ja mentiin meidän paikalle istumaan ja katselemaan ilotulituksia, jotka on ihan erilaisia kun Suomessa. Täällä on niinku monta erilaista showta joiden kanssa soi musiikki ja niillä on nimetkin. Esitykset on minuuttejen mittaisia mutta yhdistettynä menee kyllä tunteja. Oli siellä pari aika eeppistäkin esitystä C: ja taivaalla leijui mm. hymynaamoja, rusetteja ja pelattiin ilotulitteiden kanssa myös kivi sakset paperia, jota japanilaiset kyllä rakastaa yli kaiken. Jan ken pon~

Ei harmi vaan ihan loppuun asti oltu, mentiin sit vaan konbinin kautta kotiin, perus :D ostin pullon tosi hyvää mangoteetä, ihan näin by the way. Mut joo.

Mun hostäiti, sen lisäksi että sillä on oma yritys ja se toimii molempien lastensa koulun jonain ihmehenkilönä ja ties mitä muuta se vielä tekee, on kalligrafian opettaja! Minkä johdosta minäkin sitten Yurien kanssa rustailin nättejä pieniä kanjeja pitkälle liuskalle paperia mummin tekemällä musteella :3 eka harjoteltiin pikkupapereille ja sit maalattiin isommalle, jotka pääty sitten ilmeisesti johonki kilpailuun :'D en hirveen hyvin tajunnu mut joo, osallistuin siis ensikertalaisena kalligrafiakilpailuun ja voitin hopeaa. Oh yes. Sit kaikkien osallistujien työt laitettiin näyttelyks, oltiin siellä kahesti auttelemassa niin pystyttämään kun sitten purkamaankin koko höskää.

Yksi näistä on mun. Siitä vaan arvailemaan :D


Toi vika kuva on mun hostäidin kirjoittamia kanjeja :) hyvä sit ku kysyin siltä ja Yurielta että mitä noi niitten kirjoittamat tarkottaa niin ne sanoi ettei mitään hajua! XD oikeesti aattelin et kalligrafia on oikeen taidetta missä mietitään syvällisesti sitä sanomaa mitä pistetään ylös paperille, mää ainaki tiesin mitä kirjotin ja oikein pohdiskelin sitä siinä sivellintä heilutellessani ja japanilaiset ei ees tiedä mitä niitten kirjaimet tarkottaa 8'D toruin niitä. hyi hyi. Mut joo, kanjejen maalailu on tosi mukavaa ja tuun varmaan tekemään sitä Suomessakin, ehkä :) hostäiti jo suunniteli et ens vuonnakin osallistuisin taas tähän Ibaraki-prefektuurin hommeliin mihin nytkin, silleen et pistäisin postissa ja kaikkea. Mun sisko muuten voitti prefektuurin lukiolaisten kullassa ekan sijan :D jee.

can't beat me, bitches

Toi näyttely oli siis ostoskeskuksen kaa samassa rakennuksessa, ja koska joka ostarissa on pelihalli niin mentiin sitten palkinnonjaon jälkeen Yurien ja Memman kaa (joka oli ollu yötä meillä) sinne pelailemaan : ) Autoon meno oli sit jotain vähän mielenkiintosempaa koska siis omat työt piti viedä kotiin ja toi hostäidin kirjottama taulu oli ihan valtava, se vei puolet koko auton tilasta (eikä silti meinannu mahtua), ja auto on meinaan vielä aika iso :--D Memma-chan oli kyykyssä takaluukussa, ite makoilin takapenkillä puoliks niitten taulujen alla ja Yurie kumarteli etupenkillä kohti etulasia.
Auto ja Toad ja Peach jotka käytiin maman ja Yurien kaa
nappaa pelihallista yks kaunis päivä :3 saatiin
saaliiks myös paljon mariokolikoita. Ja Donkey Kong.
Comeback: ookii hito, lähempänä kuin koskaan <3
Starbucksin Macha Frappucino (ja mummin auto) *Q* oon oikeesti
rakastunu Starbucksiin, miks Kokkolassa ei oo Starbucksia?
En kyllä juo kahvia mut sieltä saa kaikkea muuta hyvää :--D
Elokuun 15. päivä on Japanissa Obon (お盆), perinteinen festivaali tai no buddhalainen juhlapäivä, joka liittyy esi-isien kunnioittamiseen ja edesmenneiden tervehtimiseen. Obonin aikaan perhe ja sukulaiset kokoontuvat yhteen ja tapaavat toisiaan. Esi-isien henget haetaan myös kyläilemään, mekin käytiin pienien lamppujen kanssa yukatat päällä pellon viereen laittamaan suitsukkeet ja nappaamaan mukaan isoisoäitejä ja perheen edesmennyt koira, Chibi eli 'pieni', joka oli oikeasti aika iso.

Hostisän puolen perheen kanssa käytiin yhdessä syömässä, oli aika paljon porukkaa josta suurinta osaa en tuntenut. Oli lapsia, aikuisia ja vanhuksia kaikki saman pöydän ääressä tatamimatolla istuskellen, oli niin Summer Wars -fiilis, jos ette oo nähny sitä elokuvaa niin kattokaa koska se on ehkä paras ikinä C': mulle tulee usein tän perheen kanssa SW-olo ja se on ihanaa. Japanilaisten yhteisöllisyys on joskus kyllä tosi ihailtavaa, vaikka toisaalta joskus se käy vähän hermoille.


Kaksi aika huonoa kuvaa tosta illallisesta kun melkeen kaikki oli jo lähtenyt, en tiiä miks en ottanu sillon ku kaikki oli vielä paikalla :--D mut toi oikeanpuoleinen on siis papan siskon poika joka on lastentarhanopettaja, tosi hauska tyyppi, puhuttiin sen kanssa vaikka mistä ja pelleiltiin. Se asuu samassa kaupungissa missä mun seuraava perhe niin ehkä me vielä joskus nähdään.

Hostäiti uhraa sokerikukkia ja kukkia.

Obonin aikaan käydään myös totta kai hautausmaalla jättämässä teetä ja sokerikukkia tms hyvää esi-isille syötäväksi :D voi olla että ne menee vähän parempiin suihin kuten mm. muurahaisille mut mikäs siinä. Japanilaisissa hautuumaissa on kyllä ihan kiva tunnelma, ne on aika ahtaita. Tää oli peltojen keskellä niin oli aika pieni mutta hautuumaitahan löytyy täällä joka kulman takaa.

Riisipellot ja taivas on parasta. Ja pilvet. Rakastan tätä näkyä. Ja kahisevaa ääntä kun tuuli virtaa pellon läpi :3
Myös maman puolen sukulaiset kävi paljon kylässä mutta kappas, sinä aikana en ollutkaan kotona kun kaikki ois halunnut tavata mut, koska mun ihana LP päätti että meen sille neljäks yöks ja teen jotain. :--D okei, olihan sielläki loppujen lopuks ihan kivaa mutta ku oikeesti elokuu oli mun viimenen kuukausi tän perheen kanssa ja niillä oli vielä sillon lomaa ku olin poissa mikä on tosi tosi harvinaista, ja muutenki yy. Oli aika sad sillon ekana iltana LPn luona ku muu perhe meni syömään illallista ja mut jätettiin toisaalle, perheki halus et oisin tullu mukaan :<

Mut joo. Mun LPn tytär, joka opiskelee Amerikassa, oli vielä Japanissa niin käytiin sen, mun LPn ja LPn miehen kanssa Nikko-nimisessä kaupungissa yhen päivän ajan. Tochigin prefektuuri siis. Käytiin Nikkō Tōshō-gū -temppelissä, sitte syömässä jotain kuuluisaa pihviä (japanilaiset on aina ihan obsessoituneita asioiden kuuluisuudesta, jos joku on kuuluisaa niin se pitää kokea/nähdä/syödä, ihan sama kiinnostaako vai ei :--D "mikä paikka tää on?" "en tiiä mutta tää on kuuluisa!"), sitte autolla vuoren huipulle, jossa avautui ehkä maailman kaunein näky, vuorenhuipun Chūzenji-järvi, ja sitte mentiin kattomaan vielä yhtä vesiputousta, jonka jälkeen palattiin takas Ibarakin prefektuuriin, Tsukubaan. Ja seuraavaksi kaikki luetellut asiat kuvapommina;

Kikazaru, iwazaru, mizaru. Hear no evil, speak no evil, see no evil.
Nääkin on hyvin kuuluisia apinoita, se vain on tärkeää.
Hohdan kuin enkeli ja mun ilmekin on aika pyhä : ) tätä nää temppelit teettää.
Ps. toi on mun LPn tytär.
Muuten tosi huono kuva koska valo ja kaikki mut
huomatkaa alhaalla kävelevä papitar, miko-san!
Siis toi jolla on valkonen paita ja punanen housuhame :--D

Kuuluisa pihvi

dat lake <3 valo tuli tonne oikeesti niin täydellisesti ja se oli niin iso!


Ja sit vielä toi vesiputous. Ja mulla on aina vaikeuksia muistaa sanaa vesiputous, eka tulee japaniks, sit englanniks ja sit vaan tuijotan tyhjyyteen kunnes vesiputous. :D Joo.

Seuraavana päivänä mun tokan hostperheen tytär, se joka lähtee Hollantiin ennen ku tuun, oli kutsunu mut niitten takoyaki partyyn! Eka mietin vähän et meenkö koska mulla oli tosiaan ajatuksellisia vaikeuksia hostperheen vaihtumisesta, koska no, rakastin mun ekaa perhettä niin paljon ja ne oli ihan tajuttoman hyvä perhe enkä ois halunnu lähteä sieltä, niin ton tokan perheen tapaaminen ei oikein tuntunu houkuttelevalta. Mut no, se ei ollu mikään perhejuhla loppujen lopuks niin päätin sitten mennä. Oltiin minä, Shiori (Hollantiin menevä hostsisko), Saori (pikkusisko) ja sitten niiden naapuri ja yksi Kiinan ja Japanin väliä hyppivä kaveri joka oli nyt kesän ajan taas Japanissa. Takoyaki partyt on siis sitä että paistetaan takoyakia ja syödään ne. Ja takoyaki puolestaan on taikinapallo jonka sisällä on pieni pala mustekalaa ja vihanneksia ja juustoa ym, mitä nyt ikinä haluaa sinne pistää :) mustekala on kuitenkin pääasia, 'tako' meinaa nimittäin mustekalaa. Yaki tarkoittaa sitä että se on paistettu. Takoyaki. Onpa mun suomenkieli huonoa. Älkää välittäkö siitä.
Haluun takoyakipannun :c
da party of da party
Perinteisten palleroiden jälkeen kokeiltiin kakkutaikinalla
ja suklaalevyllä, mut toi suklaa ei oikein tahtonu sulaa.. :---D


Syönnin jälkeen pelattiin Marioa ja SSBBtä, oli pitkästä aikaa ihan kivaa saada pelatakin jotain :D Super Smash Brosia on kyllä hyvin mielenkiintosta pelata eritoten japanilaisten tyttöjen kanssa kun ne kattoo vaan kuka niistä hahmoista on kaikkein komein :'D pelasin ite koko ajan Linkillä niin oli kyllä vientiä, oltiin voittajaa vastaan taktiikalla ja koska voitin tyyliin joka pelin mun kädet oli ihan sairaan kipeet ton illan jälkeen. auts.
Mun LP tuli sit hakeen mua ja käytiin paluumatkalla lainaamassa LPn tyttären kanssa Ghiblin Mononoke hime ku sanoin etten ollu vielä nähny sitä, oli ihan jees :3

Sitten seuraavana päivänä olin taas menossa, yks mun japaninopettajista oli jo pitkään halunnu mut niille kylään tekemään jotain niin menin sitten. Sen tytär on kans mun kaveri koulusta joten oli ihan kivaa, tehtiin sen kaverin kanssa pitsaa :D


Oli tosi hyvää, mut oltiin kyllä vähän tyhmiä kun tehtiin ne pitsat mitkä ei mahtunu vielä pellille lautasen päälle eikä laitettu mitään siihen alle :'D ei niitä tietenkään sit saanu nostettua pellille kun täytteet oli niin painavia ja pohja niin ohut (+tarttunu kiinni lautaseen), no, sit kun äiti tuli kotiin niin se sai ne jotenkin väännettyä pellin päälle mut ei ne ollu sen jälkeen hirveen kaunista kateltavaa XD maku oli kuitenkin sama joten ehkä me selvittiin tästä loppujen lopuks voittajina.

Pitsailun jälkeen lähettiin sitten äidin, kaverin ja sen pikkusiskon kanssa leffaan kattomaan Another-nimistä japanilaista kauhuelokuvaa. Siitä on olemassa myös kirja ja vissiin draama ja anime ja manga ja vaikka mitä. Oli ihan mielenkiintonen muttei hirveen pelottava niinku olin odottanut. Tai sitten se johtu vaan siitä etten 100 % ymmärtäny koska japaninkieli : D oh well. Käytiin sit vielä sen perheen kanssa jossain rapuravintolassa syömässä rapua (wou) ja sitten palasin mun LPn luo. Oli ihan jees päivä. Ja seuraavana palailtiinkin sitten takas Inashikin suuntaan, mun LP ajo mut, ja jäin vaan suruissani miettimään miten ne oli mun viimisiä hetkiä tässä perheessä. Mutta päätin ottaa niistä kaiken irti.

Suunniteltiin Yurien kanssa Akihabaraan menoa ja käytiin myös lainaamassa kasa Disney-leffoja japaniks, mitä siinä sit niitä ihan innoissan kattellessa :D aina ku papa tuli töistä kotiin ni se oli vaan et jaahas, mikäs satu tänään on vuorossa, ja sit istu alas kattomaan sitä meiän kanssa illallisen ääreen. Vietiin ja haettiin maman kanssa Yurieta soittotunnille ym, tavalliseen tapaan pyöriskeltiin autolla sinne tänne ja käytiin yks päivä kans tosi hyvässä leipomopaikassa syömässä crepeä ja kakkua *3* tossa kans kuva ton leipomon pihasta, tollanen söpö ei-niin-japanilainen paikka. Tollanen ns. eurooppalaistyyli on täällä tosi muodissa nykyään, mm. Ranska ja Pariisi ja kaikki söpö mitä sieltä tulee on tosi kova sana. Toinen buumi onkin sitten pohjoismaat, minkä takia mullekin hyvin usein löytyy faneja, Fuji Campissa oli pari ihan hulluina pohjoismaihin ja ne oli tosi iloisia että on nyt tavanneet ihka aidon suomalaisen :D Eritoten Suomi on muutenkin täällä kaukana idässä yllättävän tunnettu, säikähtäisitte varmaan. Aina välillä tulee vastaan kaikkea suomalaisia tekstejäkin jossain. En tiiä alkoko tää muumeista vai mistä mut näin asia nyt vaan on. Hyvä Suomi.



Joo, mut tosiaan siis oltiin jo kauan siskon kaa et kesällä mennään käymään Tokiossa, ja niin me sit otettiin ja lähdettiin junalla kohti Akihabaraa, elektroniikkataivasta. Tai helvettiä, miten sen nyt ottaa. :D

Tässä oon kovin nättinä ja valmistautuneena Akihabaraa varten. Jeah. Sieltä mulla ei oo kuvia koska kävin siellä jo kerran nopeesti käväsemässä aikasemminkin, mutta noh, mitä me nyt siskon kaa pyöriskeltiin ja shoppailtiin kaikkea jännää, ostin mm. vihdoin ja viimein oman kigurumin, jee :--) voitte arvuutella mikä hahmo, voittaja saa keksin. Ai niin ja jos Tomi lukee tätä niin mulla on sulle tosi kiva tuliaisyllätys kun tuun takas. Suoraan pelihallista, ei yhtään hävettänyt kun koitin napata sitä. Ei yhtään.

Olin jo jonkin aikaa halunnut käväistä Tokion Square Enix -kaupassa niin otettiin ja mentiin, matka jatkui kohti Shinjukua, missä en ollutkaan aiemmin käynyt. Toi kauppa oli pienempi kuin odotin eikä siellä nyt mitään sen ihmeellisempää kai loppujen lopuksi ollut, mutta mulle se oli elämys päästä sielläkin käymään. Tapasin mm. uinuvan Sephirothin, josta en saanut valitettavasti hirveen hyvää kuvaa koska kuvat oli oikeesti kiellettyjä ja ne myyjät seuras joka paikkaan niin piti olla tosi ninja :--D

Tää ei oo se mun ottama koska se on huono, Yurie tunki ostoslaatikkoaan
siihen ja emt, oli vaan tosi koominen se koko hetki XD mut joo tällänen siellä lymyili <3
Esimerkki saaliista. Mukaan lähti myös Cactuar-pehmolelu
ja pari pientä Kingdom Hearts -figuuria. Niin ja juliste. :3
En tiiä miten saan sen Suomeen, ehkä ripustan sen koteloineen
selkään niinku miekan ja esitän coolia :D kävin täs japanis
Sit oli vielä jonku aikaa ennen paluuta niin käytiin jossain pienessä kahvilassa, sisko söi kakkua ja mehua, ite otin machaa (rakastan machaa, vähän niinku kaakaota mutta vihreetä teetä :--D silleen maitoista ja makeaa. nam.) ja juustokeksin joka oli tosi pahaa. No, ehkä se oli odotettavissa kun paketissa luki että italialainen tomaatti. 8( en tiiä miks.

Macha ja italialainen tomaatti. Macha on oikeesti vihreetä,
tossa oli vaan jotain kermaa päällä, älkää hämääntykö.
Sit palattiin hyvin mielin junalla kotiin, tosin junassa ei ollut kyllä niin hyvä mieli kun se oli illan ruuhkajuna, sitä tungetaan porukkaa sisään jollain lastalla tyyppiä. Mut selvittiin kuitenkin :D lopuks jopa istumapaikkoja oli vapaana, tosin ei ollu sellasta sopivasti kahen istuttavaa paikkaa vapaana, mut sitte joku mies oli kiltti ja vaihtoi yksittäispaikalle että päästäis vierekkäin. Ekaks luulin kyllä että se oli joku pervo joka yritti pyytää Yurieta sen kanssa raamenille koska sen käsieleet oli vähän niinku se ois yrittäny syödä jotain puikoilla, olin ihan että wat mut onneks ymmärsin vaan väärin XDD mentiin kyllä sit oikeesti maman ja Yurin kaa raamenille ennen lopullista kotiinpaluuta mut joo. :D

Sitten aloinkin jo valmistautua perheen Osakan matkaa varten, joka oli ihan mahtava. Mutta sieltäkin mulla on hyvin paljon kuvia ja kaikkea että jätän sen ensi kertaan, tai ehkä sitä seuraavaan, jos kirjoitan eka Fuji Campista. Itse asiassa oon hieman jäljessä silleen koska oon jo täällä uudessa perheessä (mulla oli alusta lähtien siis kaks perhettä päätettynä), ollut jo melkein kuukauden, mutta noooh, mitäs pienistä 8'D antakaa anteeksi tälläselle pienelle miilille täällä japanissa, en tarkoita pahaa.

Ensi kertaan. C:

14 kommenttia:

  1. Repesin tolle italialainen tomaatti -jutulle :DDD mut hei mikä siinä on ku kaikkien japskien pitää aina poseerata jotenki kawaiisti kuvissa, en tajua sitä. seuraavaa postausta odotellen...

    VastaaPoista
  2. Ihanaa lukea sun seikkailuista:-) ja erityisesti se klarinettiosuus lämmitti...<3

    VastaaPoista
  3. kuinkas on siellä uudessa perheessä tuntunut olla? alkaako sujua? : 3 jaksamista ja mielenkiintoa vielä viimosille kuukausille >w< toivottavasti pääsen Suomenpaluusi jälkeen käymään vielä Kokkolassa niin nähtäisiin \ o /

    VastaaPoista
  4. ÄÄÄ ei vitsi alko tekeen mieli tota Matcha Frapucciona, se on niiiiin hyvää!!! Onneks uutena vuotena meen taas thaimaaseen nii sitte saa ^^ Helsingin Starbucksissa ei mun mielestä ollu tota :(

    VastaaPoista
  5. OSTIT TOMILLE PENIKSEN EIKÖNII

    VastaaPoista
  6. Anonyymi: Mikäli tarkotat kawaiilla tota peace-merkkiä niin en tiedä, se on vähän samalla tavalla muissakin Aasian maissa, ei vaan Japanissa, ja kyllä porukka Euroopassa ja Amerikassakin sitä harrastaa. Se nyt vaan on sellainen moi, nyt otetaan kuva -meininki. :)

    Noora: Joo, no, täällä ollessa oon sekä soittanut ja en soittanut, ajatuksiakin on tullut paljon vähän kaikkeen nähden, ajattelin kirjottaa sulle kirjeen tässä jossain välissä :) ihan mukava sitten taas Suomessa päästä soittamaan vähän enemmän.

    Minna: Joo, kyl tää tästä pikkuhiljaa vaikka vaikeaakin on ollut :'D kiitoksia, ois kyllä tosi kiva nähdä, mulla on sullekin jo tuliaisia!

    Siiri: NIINPÄ! Rakastan sitä, aina välillä alkaa tekeen sairaasti mieli, sit vaan otan ja poljen lähimpään starbucksiin ja nautin elämästä XD Mut täältä saa ostettua kaupastaki sellasia valmispakkauksia machaa varten, ostan varmaan hirveen kasan ku tuun takas.. :D pitäiskö tuoda sullekin? Ei ehkä oo yhtä hyvää ku Starbucksissa mutta kuitenki!

    TOBIAS: joo, niin taisin tehdä. hups. 8|

    VastaaPoista
  7. Sulla on ihana blogi, tulen aina iloiselle mielelle kun luen sitä d=(^o^)=b

    VastaaPoista
  8. jee, hienoja maisemia siellä. 8-----)

    VastaaPoista
  9. Totoron retket: Kiitoksia, mukava kun joku tykkää :)

    yilma: jeah 8--)

    VastaaPoista
  10. ... Varmaksi EN voi sanoa, mutta mun ope pisti mut kirjottaan tuon chiri doufuun.... :D Mahtava postaus! Kuvaspämmäys on aivan ihanaa, lisää tällasia!

    Katottiin muuten tänään The Joy Luck Club koulussa ja puolet elokuvasta meni varmasti sellaseen "YHY TAHON TAKAS JAPANIIN T___T"-tunteiluun :'D Pidä kiwaa!

    Ja yoroshikut AFSläisille! X) Lookin' forward to your next post!

    VastaaPoista
  11. Kaikki lukee yleensä tuhannen seninä, senridoufu, mut se on siis nimenomaan se mun kirjottama :--D huomaa heti ku kauhee rako onajin ja kazen välissä, haha. Mut toi oli toisaalta kolmas ja viimeinen pitkä liuska mitä ikinä kirjotin ilman harjotusta et ei se nyt NIIN paha oo.. köh.

    Kiva kun tykkäät 8) pidän kiwaa sunkin puolesta, ois kyllä ollut kiva jos oisit oikeesti ollu joulukuussa tulossa käymään, Kiyomi-san valehteli mulle yhyy. En tiiä kyllä mistä se oli kuullu :--D sekoili taas omiaan.

    Jep! またね (・w・)’

    VastaaPoista
  12. tuli muuten mieleen että mäkin haluaisin kokeilla kalligrafiaa, tai siis oonhan mä vesiväreillä ja piirrustuspaperilla jotain tuherrellut mutta siihen se sitten jäi. D:

    VastaaPoista
  13. Millasta hintaluokkaa kigut on siellä?
    Tää sun blogi on ihana :3

    VastaaPoista
  14. yilma: anna mennä vaan :--D mut kanjeja jos aattelit tuhertaa niin tosta vaan ne on aika vaikeita, niitä pitää eka vähän opiskella.

    Anonyymi: Riippuu vähän mistä ostaa ja minkä mallisen, halppiseläinhahmot on jotain 20-30 euroa :D jos haluu jonkun tietyn niin ehkä vähän enemmän, itekin oon ostanut Stitch-kigurumin joka maksoi 40 euroa. Samalla hinnalla oli mm. rilakkumaa ja pikachua. Laadusta en sitten tiedä mut söpö toi mun mielestä on. Ja kiitoksia! C:

    VastaaPoista