25.12.2012

Taiteentäyteinen lokakuu (+ ikea)

Lokakuu. Ensinnäkin, käytiin äidin kanssa läheisen puiston uimahallissa uimassa, mikä oli kokemus sinänsä, totta kai Japani on Japani jopa uimahallissa, jossa joka tunnin välein on 5 minuutin tauko jolloin kaikkien pitää tulla pois altaasta ja on erikseen kävelyrata, todenteolla uimista -tyylinen rata ja vapaarata, joissa kaikissa menosuunta ja tulosuuntakin on päätetty :D niin japanimaista, nauratti vähän <3 syötiin jossain italialaisessa (kyltissä luki Italian sijaan et Itarian, taas jälleen, Japani XD) lounasta, oli semihyvää tiramisua tarjolla. Käytiin kans samana päivänä ehkä mun lempikaupassa täällä, Book Offissa, jossa myydään mm. vanhoja vaatteita, kirjoja, sarjakuvia ja figuureja.

Koulussa oli taas kokeita, joiden aikana sain kokonaisen luokkahuoneen omaan käyttööni. Mitä nyt siellä hengailin, otin turhia tekotaiteellisia kuvia ja opiskelin japania. Mun vapaaehtoisopettajia tuli joka päivä normaaliin tapaan tunnin verran mun seuraks, juteltiin vaan kaikkea syvällistä ja katottiin vähän kanjeja.



Esimerkki petto botorusta, pikkupulloista juotavaa joita täällä on ties minkälaisia mielenkiintoisia makuja joita aina huvikseni testailen. Sit kans mun laukussa roikkuvat toverit, ne on tähän mennessä taas vähän lisääntyneet mutta enivei :D muoviset herkut on ehkä söpöimpiä ikinä.

Tältä nää luokkahuoneet näyttää, enkä tiiä miks otan joka kuvan vinoon.

Tossa vähän esimerkkejä mun ahkerasta opiskelusta täällä, en silleen hirveesti tunneilla jaksa olla mukana kun en kuitenkaan tee kokeita tai saa mitään numeroita. Suomeessa sitä taas sitten riittää, kurssia toisen perään. Mitä nyt enkussa otan osaa ja muuten sit teen omiani, oon yllättävän hyvin keksiny tekemistä koko vuoden ajalle etten oo vaan nukkunu kaikkien muiden tapaan :D kanjit on silleen aika mielenkiintosia, tykkään vaan raapustella niitä yksi toisen perään.. Jos ei tiedä kanjeja, ei silleen hyvin tajua japanilaisten ajattelutapaakaan. Kun sanoo jonkun sanan, sillä on kyllä merkitys, mutta kun kirjoittaa sen, merkitys laajenee sen myötä mistä kanjeista se muodostuu. Samaa asiaa tarkoittavia kanjiyhdistelmiä on tosi paljon, niiden vivahde-erot käy välillä hermoille kun ei vaan tajua 8'D

Kokeitten vikana päivänä oli Tsuchiurassa hanabitaikai eli ilotulituksia, sellanen pari tuntia kestävä rykelmä mihin eri yhtiöt ym. laittaa oman esityksensä peliin kisaamaan. Taustalla soi musiikki ja taivaalle nousee mm. sydämiä ja hymynaamoja, jotka kyllä aina välillä feilas :'D Paljon värejä ja muotoja ja sen myötä ihan jumalattoman kova pauke koko ajan. Oli kyllä tosi nättiä, ei siinä mitään C: käytiin siellä siis mun japaninopettajan, Kan-sanin ja sen perheen eli myös tyttären ja sen tyttären kaverin kanssa, jotka molemmat siis on samassa koulussa vitosluokkalaisia (siis sillä luokka-asteella millä olin ennen kun vaihdoin nelosiin). Ne on molemmat ihan hyviä tyyppejä, mut ei mitään mun sydänystäviä silleen. Mentiin Kan-sanin luo ja syötiin vähän jotain ja vaihdettiin vaatteet kunnes sitten lähdettiin.


Tällästä. Sato ihan kaatamalla kun käytiin vähän kiertelemässä ennen ilotulituksien alkamista, jäätiin tollasen sillan alle (josta oli muodostunut vesiputous) kolmistaan jumiin kun oltais kastuttu sekunnissa ihan läpimäräks vaikka oli sateenvarjot ja kaikki. Oltiin kuitenkin rohkeita ja juostiin sateen vähän laannuttua juostiin takaisin autoon.

Kan-sanin tytär ja sen kaveri, sekä kauhupeli jota pelattiin sen kännykällä tylsyyteemme :--D oli ihan interesting, tollasta perus japanilaista kauhua missä pitkähiuksinen kuollut tyttö tunki ikkunasta sisään ja silleen. Ne oli koko ajan ihan kauhuissaan mut oon nähny pahempaankin, selitin niille sit vähän mm. Amnesiasta ja ne sano et suomalaiset on hulluja :D haha. Siinä sit aikamme auton lämpimässä kuivateltuamme sade lakkasi.

Double rainbow!

Tälläsen näyn jälkeen mentiin istumaan omalle varatulle paikallemme ja taas niistä peruskojuista ostetun ruoan kera kateltiin siinä sitten ilotulituksia koko ilta :3 en saanut taaskaan hirveen hyviä kuvia mut laitan tähän nyt muutaman. Tunnelma oli jees.

taide5.jpeg



Käytiin lokakuussa kans perheen kanssa Ikeassa, jossa vierailin itse asiassa ekaa kertaa koko elämäni aikana :--D sitä varten piti tulla tänne Japaniin asti. No, kerta se on ensimmäinenkin. Mitä nyt vilkuilin hyllyissä olleita ruotsinkielisiä kirjoja ja totesin että en tajua sanaakaan, on se kiva sit paluuta seuraavana päivänä mennä johonkin ruotsin kaksoistunnille istumaan ja hymyilemään tyynesti kun kaikki menee toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Oon kateellinen kesän lähtijöille kun ne palaa joskus heinäkuussa ja sit on vielä kuukausi aikaa rauhoittua ja sopeutua taas Suomeen siinä missä me japanilaiset joudutaan heti tositoimiin :D



parkkipaikka ja lamppu joka mulle hankittiin et voin lukea illalla sängyssä :D jee.
yakisoba jota syötiin ennen paluuta, nom.

Japanin kouluissa on aina kerran vuodessa ns. koulun festivaali eli bunkasai, open house, mikskä sitä nyt haluaakaan kutsua. Avoimet ovet, niin sanotusti koulun tatemae. Tsukuban yliopistollakin oli jokavuotinen gakuensai (siksikin sitä voi sanoa), jossa me host-äidin kanssa päätettiin käydä. Oli siellä ties minkälaisia tieteitä ja logioita esittelemässä läpimurtojaan, mutta mua kiinnosti eniten taidepuolen näyttely, jossa olikin kyllä sit tosi upeita töitä. Jaan teille tässä muutaman : )

alkuun tekotaiteellinen self-portrait ja mun sänkyä (+ ikean lamppu)





Tuli mieleen Ghiblin Mononoke Hime
チューした。
ehkä mun lemppari siellä, 「これから」、ほんとそうだからな。頑張るわ。
「それでもいいと君は」
Tällästä. Aloin jo harkita jos hakisin Tsukubadain taidelinjalle mut tulin siihen lopputulokseen etten varmaan pääsis vaikka japania osaankin kun sillä ei oo merkitystä jos ei osaa piirtää :--D angst. Ton lisäks oli sit jotain itsevalmistettuja koruja ym myytävänä, kaikki piti sellasia kojuja, ja sit oli kans folkmusiikki-klubin ylläpitämä ravintola. Sai syödä Etelä-Amerikkalaista ruokaa samalla kun kuunteli hyvää musiikkia, ihan jees. Pääsinpä myös heittämään jotain randomia kermalla päällystetyllä feikkikakulla, tuli hyvä fiilis. Pyysin kyllä anteeks syvään kumartaen sen jälkeen vaikkei ois tarvinnut, näytti vastapuolellakin olevan sen verran hauskaa heitetyks tullessaan XD toi muuten toi työ missä toi nainen syö kukkia, tai puoliks kukkia ja puoliks sormiaan en oikeen tiiä, teki muhun aika syvän vaikutuksen. Tuijotin sitä pitkään.

Restaurante de folklore~


 
"Yliopisto on vapaudessaan epävapaa", huono käännös mutta..
tää kuvaa mun mielestä hyvin japania, kaikki samaan tapaan,
kohti jotain yrityksen toimistoa, nätisti rivissä, hiljaa. silleen tavallaan.
taas blogger kusee nää mun kuvat tolleen mutten jaksa ladata uudestaan, deal with it

Ja sit vielä tämmönen. :--D Tsukuban yliopiston jokavuotinen perinne on se, että taidepuolen mieshenkilöt pitää yllä tällästä kahvilabaarijutskaa. Minkä takia gay? Koska taide on japaniksi geijutsu, jossa on kaksi kanjia, ja niistä toinen, gei, meinaa siis taidetta. Taidebaari. Syvällistä. Ei päästy kyllä käymään kun sinne jonotti ihan hirveesti porukkaa, mutta näytti olevan aika villi tunnelma kun kävin läheisessä vessassa, kuulin vähän kaikkea mielenkiintoista siinä käsiä pestessäni :'D Ei siinä mitään, Tsukubassa on ihan mielenkiintonen yliopisto, ja maan sisällä ihan suhtkoht kuuluisa kun opiskelijoita tulee eripuolilta Japania.

Pidemmittä puheitta, kerronkin seuraavaksi sit meidän oman koulun bunkasaista, tai no open housesta, kun meidän koulu on muka niin kansainvälinen, kukaan ei osaa englantia ja silleen. Lyhykäisyydessään voisin sanoa että oli rankkaa mutta tosi palkitsevaa ja rakastan mun luokkaa. :) mut tosiaan, se jääkin sit kokonaisuudessaan ens postaukseen, 楽しみにしていてね!

Loppuun viel kaks tunnelmallista kuvaa jotka otin eräänä kauniina päivänä kävellessäni koulusta tultuani bussipysäkiltä kotiin. Jee.

6 kommenttia:

  1. Ei vitsi miten hienoja nuo taulut ;__; Aivan ihania, haluan ostaa kaikki mun huoneeseen ja hukkua japanilaiseen taiteeseen.

    Lol, se rimmasi.

    VastaaPoista
  2. Lol, niinpä teki.

    Ja älä muuta sano, meinasin napata muutaman kainaloon ja marssia pidemmittä puheitta ulos :D sen lisäks siis että tuskailin alemmuuskompleksin kourissa ja mietin että mun pitäis piirtää enemmän. Oivoi. Aika ei riitä kaikkeen ;__; saisinpa kaks tai kolmekin elämää elettäväkseni.

    VastaaPoista
  3. aivan ihania tauluja ja muutenki nää kaikki kuvat on taas nii wooow<3 ja toi kakunheitto juttu kuulostaa iha sika hauskalta 8DD
    -Julle-

    VastaaPoista
  4. Teet aivan älyttömän hyviä postauksia!:-) osasitko yhtään japania enneku lähit sinne?

    VastaaPoista
  5. Nuo on kyllä niin hienoja tauluja! Sun tosiaan pitäis piirtää niin voisin teettää sulla kaikkia hienoja töitä mulle... ;D

    VastaaPoista
  6. Julle: Joo, suosittelen ees kerran elämässä kokeileen :--D

    Anonyymi: Kiitoksia! Ja no, osasin hiraganat, katakanat ja esitellä itseni. Sekä n. 100 kanjia jotka olin opetellut kuukauden aikana, että enpä sen kummemmin. Olin opiskellut suunnilleen puoli vuotta aika tiheään tahtiin, en montaakymmentä, joten vielä ei ole liian myöhäistä! :D

    Helena: Äläpä! Hah joo, sun pitäis kyllä sitte maksaa niistä niinku muittenkin! XD vai olisinkohan niin kiltti että lahjottaisin yhen pienen, hmm..

    VastaaPoista